Bahnhof OpenVPN, Integrity VPN, Wireguard

Permalänk
Medlem

Bahnhof OpenVPN, Integrity VPN, Wireguard

Bahnhof Integrity VPN

Igår så slutade OpenVPN/Integrity VPN att fungera ( på två datorer) "Certifikat saknas". Har kollat på bahnhofs hemsida och man skall ladda hem Wireguard konfigurationsfil och installera vilket jag gjort (Id och password från bahnhof) . Så nu verkar Wireguard fungera. Problemet är att jag vill inte ha wireguard, vill köra inegrity vpn. Men det finns inte ett ord om detta på Bahnhofs hemsida.(?)

Enligt https://integrity.st/ så skall OpenVPN inte beröras. Men det gör det. Min gamla OpenVPN som tydligen är Integrity VPN vägrar starta.

Hur konfigurerar jag Integrity VPN i wireguard? Så här säger IntegrityVPN

"Surfa anonymt med Integrity VPN!
Ladda ner Wireguardappen och öppna din konfigurationsfil från Integrity VPN i den. Aktivera. Klart!"

Jag har kört IntegrityVPN med min gamla inställningar för OpenVPN hela tiden. Alltså autostart i windows osv. men detta vägrar starta nu. Skall jag ta bort min gamla OVPN installation som fortfarande fungerar fram till igår (certifikat saknas)? Är det detta som är felet?

Permalänk
Medlem

Du blandar ihop saker... Wireguard är ett protokol likt OpenVPN. Integrity VPN och OVPN är tjänster (som använder ett protokol, antingen Wireguard eller OpenVPN)

EDIT: Är det så att du menar OpenVPN när du skriver OVPN? För det är olika saker (https://www.ovpn.com/sv)

Permalänk
Medlem

Menar OpenVPN.
Jo det är rörigt.. Kör tydligen IntegrityVPN genom OpenVPN gamla installationsfiler)

Har filen client.ovpn i foldern ProgramFiles/OpenVPN/Config (som autostart drar igång vid windows uppstart) Här finns också NamnID/password i en separat txt-fil.

Edit
Nu har jag avinstallerat OpenVPN helt! Skall jag använda Wireguard eller IntegrityVPN? Det verkar som Wireguard är IntegrityVPN(?)

Nu funkar det. Det fanns supportsidor hos IntegrityVPN.